INFODESK
(werkdagen: 9 - 21:00)
033 - 20 111 44
Gratis Verzending
Gratis 180 Dagen Retour

Koptelefoon Kopen - Advies van KoptelefoonDiscount.nl

Ben je op zoek naar een goede koptelefoon? En wil je er 1 gaan kopen? Dan zijn er vele (goede) merken koptelefoons om te kopen, maar ook is er veel keuze uit verschillende typen koptelefoons. Bijvoorbeeld

On ear- Over ear Headphones

Koptelefoons kunnen on ear en over ear zijn. Dus op het oor, zoals meestal de compactere en ook veel DJ koptelefoons. En veel grote studio koptelfoons en hifi koptelefoons hebben vaak grote schelpen, over de over, oftewel over-ear. Bijvoorbeeld 2 hele goede koptelefoons voor gebruik met je iPhone, Smartphone, tablet of laptop.


Of bijvoorbeeld wat voordeliger versies


De on ear versie zijn dus meestal lichter, kleiner en zitten op je oor. De grotere hebben echt oor omsluitende schelpen. Dit is voornamelijk een smaak keuze, en comfort keuze. Wat vindt je prettig?

Kwaliteit koptelefoon versterker

Om echt goede geluidskwaliteit uit je koptelefoon te krijgen is het belangrijk om te weten dan de kwaliteit van het geluid ook heel afhankelijk is van de kwaliteit van je koptelefoon uitgang. Sluit je bijvoorbeeld een hele goede koptelefoon aan op een slechte/goedkope koptelefoon uitgangen, dan krijg je echt geen maximale geluidskwaliteit. Dus.. belangrijk om te weten, en je keuze te maken.

Ohm / toepassing

Sommige koptelefoons hebben bijvoorbeeld in de specificaties een OHM getal staan. Dis geeft eigenlijk een soort weerstand weer van de koptelefoon hoe hoger dit getal hoe beter/sterker eigenlijk je koptelefoon uitgang moet zijn. Een koptelefoon kan bijvoorbeeld een OHM getal hebben van bijvoorbeeld 32 - 80 - 250. Een mooi voorbeeld is de 770 van Beyerdynamic.


Dit is een hele populaire en betaalbare, en ook hele goede, studio/radio DJ koptelefoon. De 32 ohm versie is voornamelijk bedoeld voor smartphone/iPhone onderweg, en de 80 of 250 Ohm versie meer voor echt studio gebruik waar je ook een koptelefoon uitgang hebt met de benodigde kracht.

Dus als je op zoek bent naar een koptelefoon voor voornamelijk gebruik met je tablet, iPhone, Smartphone, iPad, laptop, etc kies dan de lager OHM versies, en ga je je koptelefoon echt met goede audio/hifi apparatuur thuis gebruiken, of in je (home) studio, kies dan gerust de versie met de wat hogere Ohm getallen.

Draadloze koptelefoons / bluetooth

Langzaam maar zeker komen er steeds meer draadloze versies koptelefoons met een heel goed geluid. Zoals:


Deze kun je via Bluetooth gewoon koppelen aan je telefoon, tablet of ander apparaat en heb je geen snoer meer in de weg zitten.


Copyright 2000-2015 KoptelefoonDiscount.nl Onder voorbehoud, aan op de website genoemde prijzen, fotos, videos en specificaties kunnen geen rechten worden ontleend. Algemene voorwaarden